4/23/2011

Timppa elä viiti.

Mun on nyt pakko kirjottaa tästä aiheesta. Jos politiikka ei ole aikaisemmin kiinnostanut, niin nyt jumalauta se laitetaan kiinnostamaan. Vaalit. Ne perkeleen vaalit. Siis mun tajuntaan ei mitenkään mahu se, että miksi nyt sitte ulistaan siittä ko persut on kolmanneksi suurin puolue? Monenkohan salkun päällä se Soini meinaa pötkötellä. Facebookin tilapäivitykset ja niiden ylitsepursuava viha kyseistä puoluetta kohtaan. Saanko kysyä, että kuka helevetti niitä sitte äänesti? Onko tosiaan niin, että sielä näyttöjen edessä istuu  vain juntteja niskat punasena? Perussuomalaiset. Ei ole todellista. Homovastaisuus - Eikö se ole ihan sama, että minkä makusesta jäätelöstä tykkää? Maahanmuuttovastaisuus - Antakaa mun nauraa. Nii, että ne muunmaan mustikat tullee ja syö meijän ruuat ja vie meijä naiset? Eiköhä nuita pubiruusuja ja pottumuusia riitä muillekkin. EU-kielteisyys - Onko se sit niin, että markka takasin ja rajalle äijiä seisoskelleen metrin välein. Eihän me mitään eristäydytä. Sammaan syssyyn vois nakata ämmät takasin keittiöön. Hoplaa, siinä sitte ollaan. 50-luvulla.  Naiset, joko me alettas silitteleen niitä essuja? Aborttikysymys - En kommentoi. Eikä muuten kommentoinu Timppakaan. Luin muutamien perussuomalaisten ehdokkaiden vaaliteemoja ja kyllä nousi vimosekki otsahaivenet pystyyn. Puolueen nuorin edustaja piti tärkeänä sitä että sananvapautta korostetaan ja laista pitäisi poistaa kohta, jossa kielletään kiihotus kansanryhmää kohtaan. Excuse the shit out of me?  Perussuomalaisten Helsingin vaalipiiristä pomppasi eduskuntaan melkoisella äänimäärällä Halla-aho. Vaaliteemat ja blogitekstit voidaan tiivistää kahteen sanaan; sokerikuorrutettu rasismi. Tämä kyseinen herra on jokunen vuosi takaperin kirjoittanut blogitekstin jossa hän perustelee minkä takia ihmiset eivät ole samanarvoisia. HALLOOO. Siihen joukkoon liitetään  vielä doupattu ydinvoimaspesialisti Kike, nii AVOT. Siinä on perussuomalaiset nipussa. Tuli iso jytky - vieläki se lahkeessa lämmittää.

Tuohtuneen tekstini päätän mamu-halaukseen.

ÄN YY TEE ..
NYT voitte tapella kommenttilootasa.
Ps.Janina, tämä oli sulle!

38 kommenttia:

Magia kirjoitti...

Anteeks, en tiiä miks, mut miulla jäi nyt tuosta tekstistä vähän epäselväks, että "kummalla puolella seisot"? :D
Itse en äänestäny persuja, vaali-iltana kokoomuskin alko vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, vaikka aiemmin se oli pahin mahollinen. Semmosta täällä.

Qu kirjoitti...

http://www.karjalainen.fi/karjalainen/Mielipiteet/ylimielisyys_ja_pilkka_pit%C3%A4%C3%A4_unohtaa_7044416.html


..... käyhä lukkeen tuo homma.

Ouss kirjoitti...

Seison kaikissa niissä muissa riveissä, missä Timo Soini posseineen ei.

Magia kirjoitti...

Luin, ei selventänyt kantaa. :D Oon varmaan jossain aamujumissa.
Mut joo, myönnän itse järkyttyneeni ja koen et oma (opiskelija)lähipiiri järkyttyi myös. Johtuu varmaan siitä, et suuri osa lähipiiristä koostuu "ekohipeistä" (heh heh), ja tuo ekohippeily ei tainnu persuilla olla ihan se ykkösjuttu. En tunne kovin montaa, jotka ois persuja äänestäny myöskään niistä vähemmän hipeistä.
Mut niin, ymmärrettävää, että ei pitäis arvostella niitä, jotka nyt ei sit ajattelekaan ihan niin ku itse. Enää en arvostele, ihmettelen kyllä suuresti ja oon pettynyt, jos vallitseva arvomaailma on tää mikä on.

Magia kirjoitti...

Eiku, nyt meni kommentit sekasin. Jummarran taas. :D

Janina kirjoitti...

UUU je!
Kiitos tanja! Piristi meikän aamua paaaljon <3

Ouss kirjoitti...

No joo, persut eivät ottaneet ympäristöasioita ihan ensimmäiseksi :D Enkä nyt voi sanoa olenko oikialla vai vasemmalla, keskellä vaikömissä. Lähiten ehkä omaa katsomusta on vihreät.

Suvi kirjoitti...

Pakko sanoo yks juttu tosta ulkomaalaisvastaisuudesta. Siellä, missä sä asut, asia ei varmaan edes näy samalla tavalla kuin meillä. Meillä on rapussa enemmän ulkomaalaisia, kuin suomalaisia. Nidan tarhan ryhmälle pidetään suomen kielen koe sen takia, että jopa suomalaiset lapset oppivat puhumaan väärin, kun kuulevat niin paljon huonoa suomea. Suomalaisia on Nidan ryhmässä KAKSI.

Täällä asuvilla on hieman eri käsitykset asiasta. Kyllä mua sylettää, kun naapurirapun somalinaisella on varaa olla kokoajan raskaana. Lapset hilluvat keskenään yöhön asti pihalla, rikkovat rapun ovien laseja jne. Missä ne suomalaiset lapset on? Nukkumassa.

Pitäis todellakin osata elää maassa maan tavalla. Täällä eivät ainakaan elä.

Ouss kirjoitti...

Meijän huudeilla riekkuu ihan suomalaislapset yöhön asti. Naapurissa asuu yhdeksänlapsinen perhe ja voin kertua, että on heilläkin käytöstavat hukassa. Kiljutaan trampoliinilla koko lapsiposse yöt pitkät, päällä pelkät t-paidat ja sukkahousut. Nythän on huhtikuu. Koko naapurusto täynnä SUURperheitä. Juuri eilen varastettiin pyöriä ja rikottiin kasa postilaatikkoja, ihan täällä maalla. Ihan meijän suomalaisten toimesta.

Suvi kirjoitti...

Ja tarkoituksena mulla ei ole hankkia mitään rasistin leimaa, sillä en koe olevani rasisti, mutta rajan vois kyllä jo vetää tähän määrään, kuinka paljon maahanmuuttajia on. Varsinkin, kun ne sijoitetaan aina tiettyihin paikkoihin, harvemmin niitä näkee korpeen päin työnnettävän. Helsingissä on selkeät alueet, joissa on maahanmuuttajia tosi paljon. Ja ei siinä mitään, kun käydään töissä ja käyttäydytään kunnolla. Mutta suurimmalla osalla on todella röyhkeä asenne liikenteessä, esimerkiks bussissa rattaiden kanssa. Suomalaiset on oikeasti kohteliaampia - ainakin täällä.

Joo-o, kyllä mut varmaan rasistiksi leimataan no matter what. :D Mut mun FB-uutisvirrassa ne "vähiten rasistiset kommentit" tulee niiltä, joilla on oma asunto, varaa asua muualla kuin näissä lähiöissä, joihin ne maahanmuuttajat on tungettu. Ei niiden tarvitse kulttuurierojen takia kuunnella sukujuhlista johtuvaa älämölöä keskellä yötä. Kulttuurierot nimenomaan on se asia, mikä näissä jutuissa mättää. Jos talossa on hiljaisuus klo 22, ei niitä vieraita pitäis kestitä yhteen asti yöllä.

Magia kirjoitti...

Joo, kyllä se riippuu ihan ihmisestä (perheestä), ei kansallisuudesta tai alkuperästä. Meilläki päiväkodilla ainut isä joka toivottaa aina iloisesti hyvää viikonloppua ja yleensäkin tervehtii ensimmäisenä on maahanmuuttaja.

Janina kirjoitti...

Itse ainakin olen asunut kaupungissa ja maalla. Molemmissa olen törmännyt pakolaistaustaisiin maahanmuuttajiin sekä esim. työn perässä maahan muuttaneisiin. NP.

Tottakai niitä on yksittäisiä tapuksia varmasti kaikista ihmisryhmistä olitpa istten Somaliasta tai vaikka Forssasta. Kyllä saattaa supisuomalainan naapurin jamppakin kestitä vieraitaan kello 22.00 hiljaisuudesta huolimatta, ei varmaan ole tuntematonta tämmöinenkään.

Tärkeintähän on ulkomaalaisen kunnollinen kotouttaminen suomeen. Riittävä suomen kielen ja kulttuurin opetus.He ovat kuitenkin vieraassa, uudessa maassa.
Harmi vain että stereotypia maahan tulleista ulkomaalaisista on juurtunut melko nätisti suomalaisten päähän.

Ja kyllä suomessa on määritelty paljonko tänne porukkaa otetaan, tätä säädellään esimerkiksi vaikkapa kiintiöpakolais-politiikalla.

Henni kirjoitti...

Joo Suvi, muutahan pois siitä kaupunginosasta ni ei tarvi ulista. Toisekseen, mitäpä se sulle kuuluu vaikka naapurin mamma onki koko ajan raskaana? Ärsyttääkö? Kysypä siltä ens kerralla, että mistäs niillä rahaa on, tiiä vaikka ois voittanu Somalilotossa :) Pistele iteki pökköä pesään ja lopeta nurina tai tutustu siihen kulttuuriin ni ymmärtäisit miksi ne naiset on koko ajan raskaana. Omasta tahdostaanko??
Kolmanneksi, onko sun lapset aina enkeleitä? Voi kuule, ootahan muutama vuosi, ni eiköhän neki osaa tuhojaan tehä siinä missä ulkomaalaisetki.

Loppuun vielä, että ei mitään henkilökohtasta, mutta oksettaa noin kapea ajatusmaailma. Oot selkeesti äänestäny Persuja!

Niinu kirjoitti...

Kuinkahan monelta meni kahvi väärään kurkkuun maanantai-aamuna kun huomasi että kaveri oli kanssa vitsinä äänestänyt persuja?!
Mää kysyn vaan,ja äänestin itse kokoomusta...

Niinu kirjoitti...

Ai niin,ja sitten piti vielä ehdottaa seuraavaksi keskustelunaiheeksi uskontoa;D

Ouss kirjoitti...

"Esimerkiksi se, että Abdilkadir varteenotettavalla todennäköisyydellä panee asunnon hetkessä remonttikuntoon eksoottisilla elämäntavoillaan kuten hehkuttamalla uunia luukku auki 500 asteessa ja valuttamalla vuorokaudet ympäri kuumaa vettä "kotoisan" lämpötilan luomiseksi." -Halla-aho. Perussuomalaiset.

Mun oli ihan pakko kopsata tuo. Otettu Halla-ahon blogista. Tuossa tekstissä valistetaan VUOKRALAISEN VALINNASTA. Siiiiiis ei vittuko mulla pullistu silimät päästä ko luin tuon!!

Lensku kirjoitti...

Hyvä Tanja!

Näillä yöunilla ei muuta kommentoitavaa tähän aikaan aamusta... TSIRP TSIRP! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mie äänestin persuja. Paha minä. Enkä koe olevani rasisti. Esimerkiksi toi maahanmuuttojuttu; käsittääkeseni persut hyväksyvät työpohjaisen maahanmuuton, siihen jopa kannustetaan. Mutta lorvikatareita vastustetaan.. Esim. norjassa on aivan loistava malli; he ottavat vastaan maahanmuuttajia, mutta rahaa ei ilmaiseksi jaeta; jos eivät itse löydä töitä tietyn ajan kuluessa, niin valtio palkkaa heidät siivoamaan katuja yms. Toki saman vois tehdä myös suomalaisille pitkäaikaistyöttömille, ei vain maahanmuuttajille.
Abortti kysymys ei ole puolueen linja, vaan Soinin OMA mielipide.
Homot on mulle ihan ok / ei mun takamusta paljon kutita.
Markkaa ei saa takas, mutta se on totta, että Suomi meni perse eellä puuhun, ensin hutkitaan ja sitten tutkitaan.. Tässä(kin) asiassa Ruotsi oli meitä huomattavasti viisaampi..
Enkä tosiaan tajua; omassa maassa on PALJON epäkohtia, onko tosiaan varaa syytää miljoonia muihin maihin?!
Halla-Ahosta en henk.koht tykkää, mut hän näköjään tykkää sohia muurahaispesää.. :P

Persuja äänestin (ja varmaan monet muutkin äänesti) aikalailla sen vuoksi, että muutosta kaivataan. Äänestystuloshan sen kertoo ihan selvästi, että edelliseen hallitukseen / hallituksen päätöksiin ei olla tyytyväisiä.

-Kiira

ps. Saanko mie vielä käyä / kommentoia täälä, vaikka äänestinki persuja?

xD

Ouss kirjoitti...

Lensku: No tsirp! Oli pakko murista.

Kiira: Olen tietoinen siitä, että Suomi on persesilimään asti umpiveloissa kahden laman jälkeen. Enkä näe siinä mieltä, että hätäapuun kaavaillut tukipaketit ovat järettömän kokoisia. MUTTA. Portugalin, Irlannin ja Kreikan kirstut kumisee tyhjyyttään, se vaikuttaa KOKO euroalueen talouteen joten eikö tukemisesta kieltäytyminen olisi vähän niinkuin omaan nilikkaan kusemista?

Ouss kirjoitti...

Niinu: Uskonto. Ehkä jätän sohaisematta sitä ampiaspesää. :D

Kiira: Unohdin sanoa, että SAAT LUVAN SEURATA BLOGIA JATKOSSA. Nämä on näkemyseroja vain :)

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä itse kenen rivissä seison, mutta pyytäisin sinulta seuraavaa:

Suosittelisin nimittäin tutustumaan ensin persujen vaaliohjelmaansa ennen kuin laukoo “totuuksia” puolueesta – suurin osa ihmisten mielipiteistä tuntuu perustuvan Soinin (välillä hieman typeriin) kommentteihin medioissa.

Perussuomalaist eivät ole ulkomaalaisvastaisia, he vain haluavavat kitkeä työperätöntä maahanmuuttoa ja rikollisia maahanmuuttajia.

Soinkin sanoi että jos ulkomaalaiset hankkivat työn tai muuttavat avioliiton kautta se on ihan ok.

Ja itse olen katsonut läheisen nuoren henkilön kamppailua mielenterveys ongelmissa ja kun persut lupasivat että saataisiin rahaa nuorten budjetteihin aloittaen mielenterveystyöstä niin persujen pisteet nousi mun silmissä potenssiin!

Itse asun Hollannissa kolmatta vuotta. Ennen asuin Suomessa (oulunläänissä) ja olin sitä mieltä että kovasti niitä ulkomaalaisia kaivattais lisää ja eihän niistä mitään haittaa. Mutta nyt täällä Hollannissa asuessani toivon todella todella paljon ettei tilanne riistäydy käsistä kuten täällä.

Marokosta ja Turkista tulee paljon maahanmuuttajia jotka eivät missään tapauksessa halua opetella kieltä, eivät halua käydä koulua, eivät halua työskennellä, mutta haluavat valtion elättävän heidät. Tätäkö sinäkin haluat suomeesi?!??

sinulle suosittelisin lämpimästi matkustamista Suomen rajojen ulkopuolelle ja kohtaaman maailman. Sitten voisit ehkä ajatella asioista vähän eri tavoin

mifi kirjoitti...

Mä jotenkin kuvittelin että sä olisit ollut persujen kannalla :D

mutta pieliin meni, kai? ;)

mifi kirjoitti...

Mä jotenkin kuvittelin että sä olisit ollut persujen kannalla :D

mutta pieliin meni, kai? ;)

mifi kirjoitti...

Mä jotenkin kuvittelin että sä olisit ollut persujen kannalla :D

mutta pieliin meni, kai? ;)

Ouss kirjoitti...

Mifi: En vissiin sit ollu tarpeeksi selvä tuossa tekstissäni että millä kannalla tässä ollaan :D EN ole niiden kannalla.

AnnaRilla kirjoitti...

hyvä Ouss! go ja asiagt pitää voida sanoa ääneen jos ketuttaa... En voi käsittää miten toullaisern suosion saa esittämällä takapajuisia n'kemyksiä joissa suomi eristäytyy taas omaan koloonsa muun pahan maailman kynsistä... heh sanon minä, ei voi olla totta.
Meinasin tipahtaa tuolilta sunnuntai-iltana, ja kyllä pelottaa miten tässä vielä käy.
Viheriö ja vaikka oikein uhallakin kaikki sateenkaaren värit mun ympärillä vaan vahvistuu entisestään tälläsestä, sisulla vedetään, ja todellakaan en suostu siihen että mun maailmaa tulee ykskään persu rajottamaan minkään moninaisuuden poistamisella.
hitto että suututtaa, tai no jo vaalien ala jouduin kiertämään niiden standit kaukaa toreilla ja turuilla etten ois kovin pahasti sanonu raukoille.
ottikohan nuo äänestäjät edes selvää mitä oikeesti äänestivät, sen verran hitlerimäisesti pelottavia viitteitä oli ison timpan vaaliohjelmassa että huh huh vaan jos kaikki tuo väki ne oikeasti allekirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta se on jokaisen asia ketä ja mitä äänestää. Siitä asiasta ei kannata ruveta kinaamaan. Jokaisella on omat tärkiät asiat, mitä haluaa ajaa ja jokanen äänestää sitä puoluetta mikä ajaa niitä itelleen tärkeitä asioita. Toivottavasti ymmärsittä pointin :) Ite en äänestäny.

Anonyymi kirjoitti...

Jee, kiva että saan vielä käydä eikä mun kommentteja deletoida xD Ei silti, enpä näin luullutkaan.

Tässäkin sopassa on mun mielestä media tehnyt tehtävänsä; persujen vaaliohjelma on tosiaan melko erilainen, kuin mitä media on antanut ymmärtää. Soinin sanomisia on kärjistelty tosi raakasti, ja monet hänen omat mielipiteet on esitetty siinä valossa, niinku olisivat puolueen linjauksia. Eikös just ollut lehdessä juttu siitä, miten Stubb on sitä mieltä, että Soinista on tehty näiden vaalien "iso paha susi"?!

Jännä nähdä, mitä nykyinen hallitus saa aikaan, ovatko ihmiset tyytyväisiä tähänkään!

-Kiira

Ouss kirjoitti...

Se on kyllä niin, että nämä on sellaisia asioita jotka ihmisiä puhututtaa ja selkeästi persuilla on omat kannattajansa. Tämä on MINUN blogini ja kirjoitin siltä kannalta miten MINÄ asian näen. Olkoon ne sitten jollekkin totuuksia, mutta heittomerkeissä. Se voi suututtaa Timpan takana seisovia, mutta näinhän sen pitää mennäkkin. En oleta että lukijat ovat yksimielisiä. Te kommentoitte, niinkuin itse asiat koette.

Äyriäinen kirjoitti...

Can. Not. Resist. Pakko kommentoida.

1) Timo Soini. Vaaleihin asti ainoa näkyvä hahmo PerSujen riveissä, joten joutui yksin median lokaamiskampanjan kohteeksi. EI ole kieltämässä aborttia EIKÄ rikollistamassa homoseksuaalisuutta: näiden asioiden vastustaminen kumpuaa katolisesta taustasta, ja ainakin toistaiseksi maassamme vallitsee uskonnonvapaus. Nämä mielipiteet siis hänelle suotakoon.

2) Halla-aho. En tiedä olemmeko todella lukeneet samaa blogia, kun tekstit voi tulkita näin eri tavalla. Kirjoitus ihmisarvosta oli minun käsittääkseni pelkkää yleistä filosofista pohdintaa siitä, voiko ihmisarvoa ylipäätään mitata ja jos voi, niin miten. Hänhän toteaa mm. että "jos vene alkaa vuotaa, pidän selvänä, että yli laidan on heitettävä ensimmäisenä vähäarvoisin lasti, ts. taiteilijat ja kielentutkijat". Tarkkasilmäisempi saattaa huomata tässä pientä itseironiaa, sillä Halla-ahohan on itse kielitieteilijä.

3) PerSut ilmiönä. Erittäin tervetullut uudistus muuten hymistelyksi jämähtäneeseen politiikkaan. Jos olisin äänestänyt puoluetta, olisin äänestänyt PerSuja, mutta päädyin äänestämään kepulaista henkilökohtaisten intressieni vuoksi. Hyi minua, molempi pahempi.

4) Maahanmuutto. Vierailu vaikkapa Malmössä tutustumassa maahanmuuttajien sopeutumiseen paikalliseen (työ)kulttuuriin tekee kenestä tahansa hieman epäluuloisen asian suhteen. PerSut eivät vastusta maahanmuuttoa: he vastustavat nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa, joka tällä menolla aiheuttanee Ruotsin kaltaisten ongelmien rantautumisen myös Suomeen.

Pointsit vielä sinulle, kun uskallat tarttua näinkin kiisteltyyn aiheeseen. Perusteltuja mielipiteitä on aina mukava lukea/kuulla, valitettavan usein kun keskustelu tuntuu rajoittuvan (puolin jos toisinkin) pelkkään tyhjänpäiväiseen huuteluun ja haukkumiseen.

Äyriäinen kirjoitti...

Ai niin, noista PIG-maiden tukipaketeista vielä. Rahathan eivät MITENKÄÄN hyödytä kriisivaltioiden kansalaisia, vaan päätyvät aivan muihin taskuihin. Nykyisillä (ja varsinkin tulevilla) leikkauksilla alkaa tavallisella kansalaisella olla jo esimerkiksi Kreikassa melko tukalat oltavat. Rahoittamalla Portugalia emme siis auta portugalilaisia emmekä estä dominoefektiä, vaan päästämme sijoittajat ja pankit vastuusta omalla kustannuksellamme. Kriisivaltiot saavat vain lisäaikaa, mutta ongelma ei ratkea syytämällä rahaa täältä käsin. Ratkaisuja löytyy varmasti, ja esimerkiksi Soini taisi olla jo vuosi sitten Kreikan velkasaneerauksen kannalla. Nyt se lienee jo myöhäistä,ja veikkaan että Portugali-paketti menee läpi, oli tulevan hallituksen linja mikä tahansa. Sinänsä valitettavaa, sillä kaivamme nyt vain omaa hautaamme.

Anonyymi kirjoitti...

taisit jäädä vähän alakynteen...?

oletko jo tutustunut oikeisiin maahanmuuttajalähiöihin suomessa?

Ouss kirjoitti...

ANON: En suinkaan jäänyt alakynteen. Oletko lukenut kommentteja? Niitä on on esitetty oikein asiallisesti ja eikai minun omaa kantaani kannate uuelleen kirjottaa. Sehän lukee tuossa postauksessa jo! Mielipiteeni ei ole muuttunut _mihinkään_. Tämä on nyt teidän lukijoiden puheenvuoro!

Anonyymi kirjoitti...

ASIATEkSTIÄ!!!!! Älä välitä nurisijoista. Kirjoitat juuri niin kun itse tykkäät! Sun tyylisi on kirjoittaa provosoivasti ja siinä onnistuit!!! Itselläni ei ole muuta sanottavaa kun että mahtava blogi, ja sinä OSAAT kirjoittaa! KEEP IT UP! xD

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymejä riittää.... mut ei niiden aina tarvitse olla negatiivisia. Kirjoitat rehellisesti, omalaatuisesti ja kuulostat kaikinpuolin fiksulta tytöltä. Ihanaa keväänjatkoa :)

Ouss kirjoitti...

ANON: Kiitoksia kommenteista. :))

Katt kirjoitti...

Vittu tässä kukaan muu oo jääny alakynteen ku perse persujen kannattajat :) Ottakaa maiharit pois jaloista ja pilotit pois päältä, sanon minä.
Oot Ouss asia muija! :D

Ouss kirjoitti...

Katt: AMEN TO THAT SISTA! ;dd