11/21/2010

I had too many pokémons.



Lukijoitten postausehotuksia.
Ruokajuttuja. 




Eihä se auttanu ko järjestää
DINNERPARTIEEEEEE!

















Alakupalaksi..



 Lämmin ruisleipä ja kylmäsavulohitartar

250 g kylmäsavulohta
1/4 sipulia
tilliä
1 prk smetanaa
1/2 prk Creme fraichea
suolaa
valkopippuria
Sitte koko satsi sekasin ja maustumaan jääkaappiin.



Pääruuaksi..




Täytettyjä possunfilerullia, valkosipulikastiketta sekä uuniperunoita kinkkutäytteellä


n.700 g possun ulkofilettä 
150 g pippurituorejuustoa 
1 pkt pekonia
200 g tuoreita herkkusieniä
suolaa
voita

 Leikkaa lihasta 7 noin 100 g painoista pihviä. 
Nuiji viipaleet kevyesti ohuemmiksi ja ripottele pinnalle suolaa. 
Viipaloi sienet ja paista ne voissa pannulla. 
Levitä tuorejuustoa tasaisesti lihan pinnalle ja lusikoi jäähtyneet sienet päälle. 
Kääri liha rullalle ja pyöräytä ympärille pekoniviipale. 
Paista joko grillissä, pannulla tai kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.


Valkosipulikastike:

 1 prk kermaviiliä
2 valkosipulin kynttä
1 ruukku ruohosipulia
suolaa, pippuria

Sekoita kermaviiliin murskatut valkosipulinkynnet, hienonnettu ruohosipuli ja mausta.


Uuniperunat

4-6 isoa perunaa ( Rosamunda, Van Gogh )
alumiinifoliota

Uuniperunoiden kinkkutäyte:

100 g palvikinkkua
1 pieni hienonnettu sipuli
1 prk (120 g) Valio smetanaa
1 dl Valio emmental raastetta
suolaa, mustapippuria

Pinnalle
1/2 dl Valio emmental raastetta
Pese perunat huolella ja pistele niihin haarukalla reikiä. Aseta perunat merisuolan päälle uunivuokaan tai kääri folion sisään. Paista 200 asteessa kunnes perunat ovat kypsiä, n. 1 t 30 min perunoiden koosta ja lajikkeesta riippuen. 

Paista ensin pieniksi suikaleiksi leikattu palvikinkku ja hienonnettu sipuli teflonpannulla keskilämmöllä. Yhdistä kaikki aineet. Leikkaa vajaan 1 cm:n paksuinen viipale perunan päältä. Koverra lusikalla perunan sisus, soseuta se esim. haarukalla tai perunasurvimella. (Jätä perunan kuori n. 1/2 cm:n paksuksi.) Yhdistä perunasose kinkkutäytteeseen. Jaa seos perunoihin. Ripota pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa n. 25 min, kunnes pinta on saanut väriä. 


 
Jäläkiruuaksi..
 

 New York Cheesecake
250 g Digestive keksejä tai muita vastaavia 
100 g voita 
Täyte: 
1 kg maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
250 g ranskankermaa 
2 dl tomusokeria 
4 kananmunaa  
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu


Kuumenna uuni 170 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimessa aivan hienoksi. 
Sulata voi ja sekoita keksimurut ja voi sekaisin. Voitele irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Leivinpaperi helpottaa kakun liikuttamista kun se on valmis. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään tasaiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri, kananmunat, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vatkaa varovasti ainekset sekaisin. Täytteen tulee olla tasaista, eikä siinä saisi olla ilmakuplia. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua 170 asteisessa uunissa noin 1,5 h. Laita kakun päälle silikoninen kansi tai vuoraa pinta foliopaperilla, ettei pinta ruskistu. Kun kakku on kypsä, sammuta uuni, mutta jätä kakku uuniin vielä pariksi tunniksi jäähtymään. Nosta kakku sen jälkeen jääkaappiin ja tarjoile se kylmänä. Sulata pakastevadelmat ja paseeraa ne siivilän läpi. Tarjoile vadelmapyree kakun kanssa. Valmistusaika: 2 h + jäähdytysaika

Oma huomio: Kovin työläs kakku, mutta sen arvoista!
Sulaa suussa. Yksinkertaisesti parhain juustokakku mitä olen teheny.











Sitte oli aika ottaa vinkkua, meikata ja nauraa makkarankuorelle.
Minulle. Mitäs söin liikaa..    O.o
 


                                                                                           Thank God for slim´ n lift.








8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ai herkku mitä namiruokaa. millon sää mulle kokkailet?
-J.J

Elli kirjoitti...

Oi etta mita herkkua. Kannatti toivoa ruokapostausta! Naita lisaa etta kateus kasvaa. ;D Mulla ei oo nimittain energia riittany kovin kummosiin kokkauksiin viimeaikoina. Viimeviikolla tosin yks ilta pakersin keittiossa toista tuntia koittaen teha kasvismoussakaa - tuli enemmanki keittoa. Vasta kolmantena paivana kuolleista noustessaan alkoi muistuttaa hiukan enemman moussakaa!

Suvi kirjoitti...

Nii. Kello on kaheksan aamulla ja mulle iski nyt ihan törkeä nälkä :D Kiitti.

Mä en oo koskaan järkänny tollasta. Pitäis.

Emmy kirjoitti...

uutena lukijana ilmoittaudun, luin tämän blogisi alusta loppuun kerralla ja jään ehdottomasti odottelemaan uusia juttuja:)

Ouss kirjoitti...

J.J : No se pittää kattua! Millo kerkiää. Vähä turhaa yhelle kokata :D

Elli: Siis joo! Tiiäkkö, me kokkailtiin varmaan se reilu 4 tuntia. Joten oliha se sit hienoa päästä istua pöytään ku kaikki oli valmista!

Suvi: Oles hyvä! Hesburger kutsuu? :D Terveellinen aamiainen. Hittoko erehyin itekki vilkasee nuita kuvia nii alako vähä hiukomaan..

Emmy: Teretulemast sie uusi lukijaseuraamaks! :DDD

Nanna kirjoitti...

Nams! Mitä herkkuja olet kokkaillut! :)

Janska kirjoitti...

oijojoi. tuosta juustokakusta oon kylla kuullu hyvvaa, pakko vaantaa ko kottiin paasee. oot kylla hullu ko jaksat naha ruuan etteen niin palijon vaivaa.
nimim. ostais pastatki keitettyna jos myytais

Ouss kirjoitti...

Nanna:
Oli todellakin onnistuneet mätöt! :)) (tämä sun kommentti jostain syystä mennyt täysin ohitse.taasko tämä bloggeri sekkoilee)

Janska: Siis TODELLAKIN kannattee tehä tuota! Mie olen tehny palijon erinlaisia juustokakkuja ja tuo on EHOTTOMASTI kaikista paras! Minusta on muutenki kiva touhuta keittiössä ja sitte se ruokaki maistuu palijon paremmalle, kun sen eteen on ite tehny hommia! :)