6/08/2010

Suklaa-daimkakku



Pohjaan tarvitset:

n. 300-400g tummia täytekeksejä (käytin mansikkatäytteisiä)
100g margariinia tai sulatettua voita
3 rkl kahvia
 

Täyteeseen:

reilu 4dl kermaa  
1 maitosuklaalevy
400g maitorahkaa  

1,5 dl sokeria  
3 tl vaniljasokeria  
6-7 liivatetta  
3rkl sitruunamehua 
Maun mukaan daimia murustettuna. (Itse käytin 2 isoa daimia)
 

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi. 
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. (Mulla on 24cm halkasijaltaan)
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. 
Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. 
Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. 
Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella. 






( Ohjeessa ei ole tarkkoja määriä, koska ite nakkelin niitä vähä sillee tuntuman mukaan :D )



7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam, hyvältä näyttää. Täytynee kokeilla itsekin, meillä kun ollaan varsinaisia herkkuperseitä :)Onkos tuo kakku sellaista mitä pystyy lapsetkin syömään? Tarkoitan siis, että kestääkö pienen lapsen hampaat tuota Daimia?

Ouss kirjoitti...

Meijän kaksvuotias ainaki tykkäs kovasti ja hampaat ei tippunu :D

Elli kirjoitti...

Tuun tiiakko teille syomaan!

Terhi... Tessanaki tunnettu... kirjoitti...

..elkku kyllä syö mitä sille antaa ;D
mullekki voisit tuommosta tehä ku tuun seuraavan kerran käymään!!

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä se Daimin kovuus on vaan mun pääkopan sisällä :) tai oikeestaan lähinnä mua puistattaa se rutina. Jospa siis kokeilis jotain muuta sen Daimin tilalla.. hmm..

Ouss kirjoitti...

Terhi: Vois tehä :)

Elli: Ehä sole ko tulla. Tosin on hieman pitkä matka tulla vettää kakkua :D

Anon: No voihan ne daimit pistää ihan pieneksi muruksi. Enkä mie edes huomannu että olis mitenkää häirinny ne daimit sielä. Varsinkin jos yön yli pitää jääkaapissa ennen tarjoilua niin ne pehmenee sinne kakun sisälle. Oikein hyvää :)

Voi myöskin tehä valkosuklaaversiolla :)

Terhi... Tessanaki tunnettu... kirjoitti...

onkohan tuo kovin vaikia minun kokkailutaidoille tehä? :D